QUÈ FEM
Acompanyem, cada dia, nens i joves perquè confiïn en les seves capacitats i tirin endavant, aprofitant les oportunitats.
QUÈ FEM
Promoure la convivència, l’enfortiment de la participació de les xarxes veïnals i comunitàries, el foment de l’associacionisme, el reconeixement i el respecte a la diferència, la coresponsabilitat de totes i de tots a la dinàmica de barri, és un treball imprescindible per a la cohesió social.
Treballem en clau comunitària com un dels eixos fonamentals de la nostra acció social. Perquè els nens, nenes i joves estiguin exposats a models i estímuls positius, comparteixin i facin ús dels espais amb confiança i participin en el teixit social amb la resta de veïns i veïnes i entitats.
ESPAI TECNOLÒGIC COMUNITARI
L’accés a les noves tecnologies de la informació es pot convertir en un factor d’inclusió social. Per això generem espais oberts a la comunitat per promocionar l’accés i l’ús de les noves tecnologies entre els nens, les nenes, els joves i les famílies dels barris amb menys possibilitats. A l’Espai Tecnològic (Espai Tecnològic), compartim aprenentatges i activitats en clau tecnològica per fer front als desavantatges socials, sempre amb un equip d’educadors socials especialitzats.
“650 nens, nenes, joves, veïns i veïnes tenen l’oportunitat de fer un ús educatiu i promocionador de les noves tecnologies.”
SERVEI SOCIOJURÍDIC
La vulnerabilitat d’alguns col·lectius de persones es veu agreujada moltes vegades pel desconeixement dels propis drets i deures. Des del Servei sociojurídic comunitari centrem els nostres esforços a disminuir les situacions de vulnerabilitat social degudes a causes legals, en persones en situació de risc dexclusió. Els acompanyem i orientem, segons cada cas individual, a la defensa dels seus drets. A més, oferim sessions formatives per a joves i famílies sobre temes que, com a col·lectiu, poden necessitar respostes en clau legal.
“Cada any més de 150 persones reben suport sociojurídic individualitzat sobre els seus drets i deures legals.”
AULA DE LLENGÜES
Espai formatiu per reforçar les competències lingüístiques en les persones i famílies. Persones migrants (joves i adults, així com dones amb infants) que es troben en situació de vulnerabilitat o exclusió social, pel fet de ser nouvingudes, d’estar en una situació d’irregularitat o per tenir dificultats idiomàtiques i comunicatives, la qual acaba derivant en dificultats per la seva inclusió social, la igualtat d’oportunitats, de drets i de tracte dins de la comunitat.
“Més de 800 joves i adults han participat en aquest l’espai d’aprenentatge l’últim any.”
Entrades relacionades
Dotze històries per explicar l’any 2024 al Casal
A punt de començar el 2025, volem mirar enrere per repassar l’any que hem tingut al Casal dels Infants, a través de dotze històries de tots els territoris on actua l’entitat. L’any 2024 va...
Fem un Speed Job Dating amb empreses col·laboradores
Entrar en contacte amb professionals d'empreses consolidades, enfortir les seves competències en una entrevista de feina i posar en valor el seu perfil professional. Això és el que van fer...
El Casal dels Infants celebra el seu 45è aniversari allà on actua
El Casal dels Infants ha celebrat entre l'abril i el juny el seu 45è aniversari amb una festa en cada territori on actua. Les celebracions han estat obertes a tota la ciutadania, col·laboradors i...