El Casal dels Infants va celebrar la seva Trobada Anual el dissabte 27 de gener a l’Escola Pia de Sant Antoni, amb la participació de 190 integrants de l’equip (persones treballadores, voluntàries i en pràctiques a l’associació).
La Trobada, que cada any vol ser un espai per pensar col·lectivament com millorar l’acompanyament als infants, joves i famílies en situació d’exclusió social, ha girat enguany entorn el model pedagògic de l’associació i la teoria del canvi com a estratègia per superar l’exclusió social als barris.
El procés per abordar la teoria del canvi en el dia a dia del Casal dels Infants va començar, precisament, amb la darrera Trobada Anual, celebrada el novembre de 2016. La seva idea clau és que l’associació ha de centrar la seva estratègia en el que vol aconseguir, per damunt del com ho aconsegueix.
En aquest sentit, l’objectiu principal del Casal dels Infants és que els infants, joves i famílies acompanyats superin el risc d’exclusió social. Per aconseguir-ho, cal que els nois i noies assoleixin quatre competències claus i que el territori de cada barri els ofereixi oportunitats per tirar endavant.
Les competències claus són l’autonomia i el desenvolupament personal, el màxim nivell educatiu, les relacions familiars positives i les competències relacions per a la participació.
Per aconseguir que el territori ofereixi oportunitats a les persones acompanyades, el Casal dels Infants ha de treballar en xarxa amb el veïnat, els serveis i les organitzacions, identificant aquells agents socials més compromesos i liderant processos de canvi.
Vídeo: el Casal dels Infants i la teoria del canvi
Vídeo: la Trobada Anual 2018 del casal dels Infants