Nois i noies participants de l’Ocell de Foc-Tangram, programa del Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya centrat en el benestar i salut mentals dels i les joves, van visitar la fàbrica de Coca-Cola a Martorelles. Allà, van conèixer l’empresa i van participar en una dinàmica d’Speed Dating on van practicar les entrevistes laborals. L’activitat formava part d’un dels eixos del programa, centrat en la recerca de feina.
Els i les joves que hi van participar, d’entre 18 i 24 anys i amb poca experiència laboral i en entrevistes de feina, van ser rebuts per un grup de treballadors i treballadores de Coca-Cola. Aquests els va explicar el funcionament de la fàbrica i l’empresa i els va ensenyar les instal·lacions, els espais de treball i els diferents departaments.
Dinàmica Speed Dating d’entrevistes laborals
Després, van passar a la dinàmica de l’Speed Dating. Aquesta és una manera per als i les joves de practicar simulacions d’entrevistes de feina en un ambient laboral. Per a dur-ho a terme, el grup de treballadors i treballadores s’havien presentat prèviament com a voluntaris per formar part de l’activitat, i van rebre formació per fer entrevistes de feina.
La dinàmica va començar amb una ronda de presentacions, i dues rondes d’entrevistes. Per tant, cada jove va ser entrevistat dos cops. L’entrevista durava deu minuts, seguida de cinc minuts més perquè l’entrevistador fes una valoració. Al final de les tres rondes, joves i persones voluntàries de l’empresa es van ajuntar per compartir sensacions i reflexions en comú.
“Els voluntaris de Coca-Cola tenien moltes ganes de participar, i els nois i noies van sortir molt contents. Es va crear un ambient molt familiar i els van donar molts bons consells. També van poder conèixer els testimonis de treballadors que van començar amb poca experiència i amb els anys van créixer dins de l’empresa i ascendint de càrrec”, valora la Carla Busquets, educadora social de l’Ocell de Foc-Tangram.
Ocell de Foc-Tangram és el nom del programa del nucli Barcelonès Nord 2. Actúa en els barris badalonins de Llefià i Pomar de Dalt, els barris Nord, Besòs, La Mina i La Catalana de Sant Adrià de Besòs, i el municipi de Santa Coloma de Gramenet. El nucli està format per cinc entitats (Centre Obert Rialles, Fundació Tallers, ISOM, Federació Salut Mental Catalunya i el Casal dels Infants), de les quals el Casal n’és l’entitat guia.