Ens formem en inclusió digital amb el programa Tic Tac

7/03/2024

Aquest dissabte 2 de març hem celebrat la Trobada Anual del Casal, una jornada que reuneix tot l’equip del Casal dels Infants de tots els barris allà on actuem, incloses persones contractades i persones voluntàries, per abordar i tractar en profunditat un tema de l’acció social de l’entitat. Aquest any, el tema central era la inclusió social digital i les competències digitals, dins del programa transversal Tic Tac.

L’objectiu de la Trobada Anual d’aquest any era apropar el programa Tic Tac a l’equip educatiu i persones voluntàries del Casal, així com ensenyar-los les oportunitats que la tecnologia ofereix en la intervenció i l’activitat diària de l’acció social del Casal. 

 

La directora del Casal dels Infants presenta la Trobada Anual a l'equip educatiu.

 

Espai inspiracional i tallers experimentals

La jornada, que va tenir lloc al Casal dels Infants de Badalona, a l’edifici de l’antiga escola la Betsaida, va començar amb la benvinguda de la presidenta del Casal dels Infants, la Roser Rosell, i la directora general, la Rosa Balaguer. El torn va passar al grup motor d’educadors i educadores del programa Tic Tac, encarregats d’implementar el programa en els diferents serveis dels diferents barris on actua el Casal i acompanyar l’equip educatiu en el procés. La Carlota Dueso, la Ximena Ibañez, la Nuria Olivera, l’Anna Fabón, en Marc Pascual i l’Iñigo Alcorta van compartir els aprenentatges, experiències i reptes del plantejament i implementació del programa. 

La jornada va continuar amb l’espai inspiracional, amb la xerrada sobre “Aprenentatge, creativitat i tecnologia” a càrrec de l’Òscar Ciuró, educador social, tecnòleg i coordinador del Makerconvent del Convent de Sant Agustí. 

 

Equip educatiu treballa en grup per resoldre l'Escape Room.

 

Després d’una pausa, va començar l’espai experimental. Es van fer deu tallers simultanis d’uns 45 minuts de durada i que es van repetir dos cops, així l’equip podia participar en dos dels deu tallers. Aquests incloïen opcions molt variades: alguns ensenyaven sobre intel·ligència artificial, anàlisi de dades o pensament computacional, en altres l’equip podia experimentar amb codi per resoldre l’enigma d’un Escape Room, amb el micro-bit per programar paraules i formes en una placa, amb el makey-makey per fer música, amb l’stop motion per produir vídeos.  

La Trobada Anual, un any més, és una oportunitat per a tot l’equip, tant persones contractades com voluntàries, dels cinc territoris on actua el Casal (el Raval, Badalona, Santa Coloma de Gramenet, La Mina i el Besòs i Salt) per juntar-se, conèixer-se, i compartir experiències dels diferents serveis socioeducatius. 

NotíciaEns formem en inclusió digital amb el programa Tic Tac